top of page

Download hier het ebook

Jij hebt behoefte aan houvast in deze veranderende en overweldigende levensfase. 

Je zit in je eerste baan, je hebt twijfels, voelt je onzeker en merkt misschien wel aan jezelf dat je niet meer zo goed weet of dit werk het wel echt is voor jou. Je hebt nog een heel werkend leven voor je en merkt dat het meer van je vraagt dan je had verwacht. Of je er nu wel of niet naar uit keek om aan de slag te gaan in het werkveld, jij had je voorgesteld dat je het allemaal wel even deed.

 

Iedereen om je heen zie je het namelijk met gemak doen, die overgang van studie naar werk. Toch valt het jou tegen en twijfels beginnen op te spelen. Is dit het nou? Moet ik dit de rest van mijn leven nog wel doen? En was de keuze om in dit vakgebied te willen werken wel wat ik nu nog steeds wil?

 

Het wordt een vicieuze cirkel en als je niet uit kijkt gaat het je veel meer kosten dan alleen de twijfels en onzekerheid die je nu voelt. 

In het stappenplan 'om de onzekerheid over je volwassen baan vaarwel te zeggen' help ik je die vicieuze cirkel te doorbreken. Vul het formulier in en ontvang direct het stappenplan gratis in je mailbox. 

Jij wilt af van die twijfels en onzekerheid. En voorbereid zijn op de dingen die je in je volwassen baan kan verwacht.

 

Als jij je hierin herkent, is mijn stappenplan dé manier om zelfverzekerd in je baan te komen. Zo loop jij, met het ebook bij de hand, niet eindeloos door met gevoelens als 'Ik kan het niet.', 'Is dit het nou?', 'Ik voel me altijd zo moe' en/of 'wie ben ik nou eigenlijk?' 

 

Na dit stappenplan weet je precies:

  • Welke stappen je kan nemen om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd in je eerste baan zit.

  • Beschik je over 5 concrete stappen die je kan gebruiken als checklist. Zodat je bij een onzeker of twijfelend gevoel kan kijken hoe je er voor staat.

  • Ben jij voorbereid op wat je kan verwachten van jezelf in een baan en loop je jezelf niet snel meer voorbij.

In het stappenplan vind je voorbeelden, tips, vragenlijsten en opdrachten. Elke stap kun je los van elkaar inzetten in de praktijk. Dit met als doel dat je het stappenplan er ook op een later moment weer bij kan pakken als je hulp nodig hebt bij één specifiek onderwerp.

Door het ebook zag ik in dat ik niet luisterde naar de signalen die mijn lichaam aan gaf. Vooral stap 4 met de vragenlijst hielpen hierbij. Het is fijn om het ebook bij de hand te houden voor de toekomst. Het zorgt er voor dat ik me weer prettiger ben gaan voelen in mijn eerste baan.

Brit

Hi, ik ben Melanie

…en ik ben coach bij Work to Grow. Ik begeleid jongvolwassenen die onder andere aanlopen tegen aspecten als stress, keuze moeilijkheden, zoektocht naar zichzelf en zich comfortabel voelen in hun baan.

Ik zie vaak gebeuren dat jongvolwassenen die net klaar zijn met hun studie zichzelf een grote druk opleggen dat de eerste volwassen baan direct de droombaan moet zijn. Het zorgt ervoor dat je langer in je baan blijft, want de sociale druk legt je op dat als je snel van baan verwisseld je het werkende leven niet serieus neemt. Je gaat jezelf voorbij lopen, legt de lat hoger, gaat meer van jezelf verwachten en voor dat je het weet kom je elke dag gesloopt uit je werk. Ik ken dit van mijzelf, maar zie het ook veel bij coachees die bij mij komen. Hierdoor weet ik goed welke aspecten belangrijk zijn in deze situatie en die komen dan ook terug in het ebook. 

Voordat ik coach werd heb ik een Post-HBO opleiding gedaan en was ik werkzaam in de commerciële wereld. Ik belandde zelf, tijdens mijn eerste baan, in een burn-out en was mezelf helemaal kwijt. Ik voelde mij langere tijd niet begrepen, eenzaam en liep met veel twijfels over mijzelf en mijn baan rond. Die ervaring wil ik bij de jongvolwassenen van nu voorkomen. Het is tijd dat er meer begeleiding en aandacht komt voor de overgang van studie naar werk. En het gratis ebook, waarin ik d.m.v. 5 stappen aandacht geef aan deze overgang, is hierin de eerste stap.

Coach work to grow.jpg

Met dit stappenplan geef ik jou een zetje in je rug, om je bewust te worden en blijven over hoe jij in je baan zit. Zodat jij niet meer met de gevoelens van onzekerheid, twijfel en vermoeidheid hoeft rond te lopen. 

 

In dit stappenplan ontdek je onder andere:

  • Welke veranderingen er plaats vinden in de overgang naar je eerste baan en waar je rekening mee dient te houden, zodat je niet snel voor verassingen komt te staan.

  • Hoe je overzicht en rust bewaakt, waardoor jij je beter in balans gaat voelen.

  • Welke vragen je kan in zetten bij zelfreflectie, zodat jij zelfverzekerder bent en geen twijfels meer ervaart over wie je bent.

  • Vind je een opdracht, waardoor jij beter voorbereid bent op toekomstige gebeurtenissen waarbij uitdagingen en teleurstellingen een rol spelen.

bottom of page