Van lijden onder sociale druk, naar het vinden van eigen balans
Onzekerheid groeide toen ik op de middelbare school zat en tijdens mijn studie zorgde dat voor de nodige belemmerende gedachten. Ik zakte voor mijn havo-examen, waardoor mijn onzekerheid nog meer ruimte kreeg om te groeien, het geloof in mijzelf verdween en ik faalangst kreeg. Ik voelde mij eenzaam, gezien al mijn vrienden/vriendinnen verder gingen met hun school en ik voor mijn gevoel achterbleef. Omdat ik zo twijfelde aan mijn eigen kunnen vond ik het moeilijk een studiekeuze te maken. Er waren zoveel keuzemogelijkheden en ik wilde niet nog een jaar verspillen. Het zorgde voor een machteloos en eenzaam gevoel.
​
Eenmaal aan het werk, in mijn eerste ‘volwassen’ baan, probeerde ik op te boksen tegen al mijn ervaren oudere collega’s. Tijdens mijn studie had ik mijzelf aangeleerd dat steeds harder werken loont en in mijn werk werd de drang om het goed te doen alleen maar meer gestimuleerd. Het leek alsof ik zonder zwemdiploma in een zwembad was gesprongen en van mijn werkomgeving één zwembandje kreeg om boven water te blijven. Ik onderschatte de overgang van studeren na werk enorm. Waar je eerst ‘alleen’ verantwoordelijk was voor het halen van een vak, werd mijn verantwoordelijkheidsgevoel in combinatie met perfectionisme op werk oneindig. Dit alles samen leidde bij mij tot een burn-out. Ik voelde me leeg, verdrietig en moe. Ik werd letterlijk uitgeschakeld door mijn eigen lichaam en besefte mij dat het tijd werd om het roer om te gooien.
​
Ik nam een coach aan mijn zijde, ging naar yoga om tot rust te komen en schreef in die periode iedere dag. Ik werd me bewust van mijn behoeften, patronen en talenten. En leerde dat het ook oké is om eens voor jezelf te kiezen en niet mee te gaan met het sociaal wenselijke. Ik vond weer zelfvertrouwen, leerde mijzelf beter kennen dan ooit en creëerde opnieuw balans tussen werk en privé.
Het verwezenlijken van mijn droom en passie
Tijdens mijn Bedrijfskunde opleiding had ik altijd al een droom om voor mijzelf te beginnen. Maar de onzekerheid en de sociale druk die ik voelde zorgde ervoor dat ik voor de veiligste weg koos: werken bij het bedrijf waar ik ook mijn afstudeerstage deed. Ik dacht toen niet na of het echt goed bij mij paste en miste dan ook snel het menselijke aspect.Daarom besloot ik naast mijn werk in loondienst een Post-HBO studie tot transformationeel coach te gaan doen. Want psychologie, de ontwikkeling van de mens en zelf mensen helpen waren dingen die mij mijn hele leven al bezighielden.
Tijdens mijn coachstudie mocht ik veel coachgesprekken voeren. Elke keer wanneer ik een gesprek met mijn coachee afrondde en zag wat het hem/haar had gebracht begon het vuurtje in mij feller te branden. Op de diploma-uitreiking van mijn opleiding tot transformationeel coach vielen dan ook alle puzzelstukjes op de juiste plek. Ik wilde mijn droom verwezenlijken en combineren met mijn opgedane coach skills. Mijn kennis, kunde en ervaringen zet ik nu in om jou dat ene zetje in de rug te geven richting groei van jou als persoon. Naast mijn eigen praktijk, Work to Grow, werk ik inmiddels ook als coach voor verschillende bedrijven zoals Thuis in Taal en WMCO.
Een coach aan mijn zijde
Nu terugkijkend op mijn eigen loopbaan had ik al die tijd behoefte aan een onafhankelijk persoon die naar mij luisterende. Iemand die mij op een andere manier naar mijzelf kon laten kijken. Die begreep waar ik mee liep en mij ook echt serieus nam. Vooral tijdens mijn burn-out werd die behoefte en het belang van iemand naast je nog belangrijker. Bij mij zorgde het ervoor dat ik in zag dat ik altijd sociale druk had ervaren, zelfverzekerder werd en bewuster werd van de balans die ik nodig had in mijn leven.
Dat is ook een reden waarom ik mij focus op jou, jongvolwassene. Vaak vragen we hulp wanneer iets al een heel groot probleem voelt en zien we achteraf dat we deze hulp toch graag eerder hadden willen hebben. En ik snap het zeker als je denkt: Maar heb ik wel hulp nodig? Kan ik het niet nog even zelf proberen? Ik moet het toch zelf allemaal wel aankunnen? Dat is nu eenmaal hoe het ons in onze individualistische maatschappij wordt aangeleerd. Met mijn ervaring wil ik je meegeven dat je niet bang hoeft te zijn om die stap te zetten en hulp te vragen. Wacht niet af op het juiste moment, want die gaat er niet komen. Neem een coach aan de hand zodat jij je weer zelfverzekerd leert voelen, plezier haalt uit de dingen die je doet en/of je weer goed op je plek zit.
Transformatie coach
Als opgeleid coach en loopbaanadviseur (transformationeel coach NOBCO gecertificeerd + dé loopbaantrechter, Post HBO) bied ik jou niet alleen een luisterend oor. Ik zet ook theorieën, methodes en opdrachten in die zorgen voor praktische handvatten, zodat jij direct aan de slag kan met jouw uitdaging. Naast dat deze handvatten jou ondersteunen tijdens het proces van groei, neem je ze voor de rest van je leven mee.
​
Voel jij je onzeker, overweldigd of misschien wel eenzaam? Ik herken het en kom graag naast je staan. Naast dat we bezig gaan met de belemmering waar je nu tegenaan loopt, krijg je ook inzichten in jouw patronen, valkuilen en drijfveren. Door hier bekend mee te worden voel jij je na de sessies niet alleen zelfverzekerd en weer lekker in je vel, maar je neemt ook de kennis mee om in de toekomst jouw eigen obstakels beter aan te pakken.